Artikel: Hoe de klimaathysterie ontstond en hoe het beter kan

Johannes Vervloed / OpinieZ

Het uitbrengen van het recente rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) over de gevolgen van 1,5 graad temperatuurstijging heeft weer voor veel commotie gezorgd. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat gingen op de NPO de alarmbellen af. Een nuancering, laat staan een tegengeluid, was ver te zoeken. Het D66-congres deed hier nog een schepje bovenop.

De partij kon volgens de deelnemers alleen terugkomen in het centrum van de politiek als een ambitieus klimaatakkoord zou worden bereikt, hét kroonjuweel van de ‘redelijk alternatief’ partij. Electoraal scoort ‘klimaat’ blijkbaar goed.

Hoe heeft deze volksverstandsverbijstering in Nederland kunnen plaatsvinden? Wat heeft de gemiddelde Nederlander ertoe gebracht om zich zo druk te maken over het klimaat? Was er behoefte na de leegloop van de kerken aan een nieuw geloof, moest er een nieuw ‘vaandel’ komen voor de protestbeweging nu ‘ban de bom’ en ‘alle volkeren verenigt u’ na de val van de muur uit de mode zijn geraakt?

….lees verder

1D607B87-80B1-422B-B2F6-F98E30384F0D.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s